sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Singura, privesc inainte...

         
         Am deschis ochii si m-am vazut singura intr-o mare de oameni pe care obisnuiam sa ii numesc prieteni, familie chiar... Oameni atat de straini mie observ acum. E vina mea, spun ei. E vina mea ca m-am schimbat, ca mi-am deschis ochii, ca am pasit cu o treapta mai sus... Eu nu dau vina pe nimeni , insa nu-mi gasesc greseala. Ma doare caci am tras cu putere sa-i urc cu mine, sa-i am mereu, sa fim mereu impreuna, sa ne ajutam, sa ne bucuram de toate.
Dar nu au vrut sa urce.. asa trasi cum au fost, fara sa depuna vreun efort.. nu au vrut. Sa-i oblig? Nu. Las lucrurile in voia lor, o fi mai bine asa.
         Mi-e sufletul amar, imi sunt obrajii incarcati de lacrimi calde. Mi-e greu sa ma vad inlocuita, dar cel mai probabil eu mereu am fost de rezerva, eu am stat pe banca in asteptarea rolului de "cea mai buna prietena" a cuiva. A cuiva pe care sufletul meu ii spunea asa... 
Recunosc ca am un oarecare sentiment de ciuda atunci cand analizez prieteniile altora. Asta pentru ca eu nu am avut parte de ceva sincer. Tocmai mie, care sunt o prietena atat de buna si devotata.

         De ce-mi plangeti, ochi sarmani? Pentru ce? Pentru cine? Poate ca eu nu am fost niciodata binevenita nicaieri, langa nimeni. Poate ca am fost o trecatoare, o unealta. Poate ca, poate ca, poate ca...  
Obisnuiti-va, ochi straini ! Priviti singuri, priviti inainte... Aveti grija de voi,nu lacrimati, nu suferiti. Prviti cu duiosie chiar si pe cei ce au aruncat in voi, pe cei ce v-au gonit fara sa stie atentia si grija cu care ii vegheati . Faceti sa dispara tristetea si ura... sunteti mult prea frumosi, ochii mei frumosi ...





15 comentarii:

  1. Ştii,noi suntem uneori tratate ca nişte marionete care,atunci când nu mai sunt bune sunt aruncate la gunoi.Pdfmfdskfjkdsjfsdij idioţi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana: Nu are rost sa plangi pentru nimeni. Oamenii cauta vinovatii in alte directii in loc sa-si caute "vinovatia" la interior. Asta au facut si ei: te-au invinovatit pe tine fara sa-si caute vinovatia la ei iar tu nu ai nici-o vina. Decat cu "prieteni falsi" mai bine cu nici-unul.
    Multi isi servesc increderea pe tava ca apoi sa o revendice.Nu iti pune increderea atat de rapid in oamenii fiindca, cu parere de rau o spun, oamenii sunt "parsivi" in zilele noastre. Si mai e ceva: "Adevaratii prieteni nu sunt neaparat cei pe care ii vezi zilnic!".

    Imi amintesc versurile unei melodii care spunea asa:"Nu imi pasa daca ma sustii tu sau nu/ Tot singur imi vad de drum!". Adevarate drumuri "asfaltate" in viata sunt cele pe care ni le creem singuri.

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foatre adevarat. Oamenii pe care ii vezi zilnic, la scoala sau in orice alt loc, nu ii poti cataloga ca si prieteni. Dar uite, de exemplu eu am o prietena foarte buna pe care o cunosc de la gradinita. Am fost in aceiasi clasa pana pe a 8 a , iar la liceu ne-am despartit. Vorbim si acum, mai rar ce-i drept... mai iesim din cand in cand, dar se simte o indepartare destul de mare. Mai bine zis din partea ei. Ea s-a indepartat mai mult. Defapt am vazut ca are alte bune prietene la liceu, si eu am AVUT, dar nu am comparat-o niciodata pe ea cu restul, avand in vedere ce relatie solida de prietenie aveam cu ea.
      Poate ca e mai bine sa iti croiesti singur drumul... dar e mai greu :(

      Ștergere
    2. Pupici pupici pupici ! Si multumesc de sfaturi :*:*

      Ștergere
  3. Prietenia adevarata nu exista .
    De fapt , poate exista doar intre un om si Dumnezeu , sau un om si un animal , dar nu cred ca poate exista intre doi oameni . Pentru ca asa e firea noastra..mereu unul va fii mai bun , mereu va aparea altcineva , mereu va fii ceva care sa nu mearga . Nu stiu.. prietenia e ceva trecator .. o sa-ti treaca si tie , cauta-l pe Dumnezeu .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că numai Dumnezeu nu ne poate dezamăgi.
    Ce așteptări avem de la ceilalți cînd prima persoană care o dezamăgim suntem chiar noi.
    E greu să știi că cel de lîngă tine te va dezamăgi, dar trebuie să punem în balanță momentele cînd a luptat alături de noi!
    Seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu nu ne dezamageste, dar ne pune la incercari grele uneori .
      O seara frumoasa si tie, draga mea >:D< !!

      Ștergere
  5. Toti trecem prin incercari multe si grele pana gasim o prietenie adevarata, oameni care sa ne admire si sa ne merite. :) Tocmai de asta viata este o continua cautare, vrem sa atingem idealul, vrem sa fim vazuti asa cum meritam, pentru ca fiecare din noi merita, suntem diferiti, dar speciali! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietenii adevarati raman indiferent de situatie.. altfel sunt pasari calatoare..

      Ștergere
  6. Crede-ma ca nu m-am putut abtine sa nu-ti scriu.
    Acum cativa ani am fost, sau m-am simtit, exact persoana pe care o descrii in aceste randuri. Dar adevarul este ca nu exista prietenii adevarate, nu cred ca mai exista oameni... omenie. Prieteni. Eu una, nu cred in asta. Pentru ca toti te vor lasa deoparte, te vor rani si te vor calca in picioare mai devreme sau mai tarziu.

    Asa sunt oamenii, asa e lumea in care traim. Si eu am fost buna, si eu am dat totul si-am plans cu ei atunci cand au fost jos, si la ce bun? Nimeni n-a fost langa mine cand mi-am plans de mila.

    In alta ordine de idei, trebuie sa te detasezi mai mult de oameni. E OK sa ai prieteni, dar sa nu mai dai niciodata totul pentru nimeni. Sa fii pregatita in caz ca se hotarasc sa plece, pentru ca or s-o faca. Lumea e plina de oameni de nimic. Sper sa ai mai multa putere pe viitor.. Ai grija de tine si de sufletul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si chiar daca stiu asta imi zic mereu "poate de data asta va fi altfel.." .

      Ștergere
  7. Poate ca viata nu se rezuma la "a supravietui furtunii", ci la a sti cum sa dansezi in ploaie.
    Indiferent de ce se va intampla, nu esti niciodata singura: te ai pe tine insuti si asta e mai vital decat a a avea un inger !

    RăspundețiȘtergere

Judging people is a fruit of not loving people.