joi, 7 martie 2013

Un actor grabit


"Trecutul este un loc frumos de vizitat, dar greu de trăit în el."

                Trecut, prezent, viitor , ieri, azi si maine. Nimic mai mult decat etape, scene, roluri. Dar eu am inceput sa cred, ca in ciuda tuturor legilor lumii si a tuturor explicatiilor, unele persoane nu le pot scoate din viata mea. Oricat de multi kilometrii ne-ar despartii, oricate vorbe ne-au ranit si oricate persone ar sta intre noi ... tot nu se poate. Cel putin pe tine nu te pot uita.
              Cum de a fost posibil sa-i incredintez unei persoane puterea de a-mi ravasi viata ? De ce am permis asta nesilita de nimeni ? De ce am cazut victima unui razboi din care stiam ca nu o sa scap triumfatoare? Am eu vina ca si victima , pana la urma? Da, normal ca am !!  Inca de la inceput mi s-au pus toate indiciile pe tava, indirect ce-i drept . Sunt vinovata ca le-am vazut si totusi am zis ca si-a schimbat lupu si naravu, nu doar parul . Credeam cu tarie ca va fi diferit cu mine, ca nu-i una cum e alta . Evident, m-am mintit singura pentru ca imi era mai frica de adevar.
                De cate semnale de trezire ar fi trebuit sa am parte ca sa pot spune stop ? Urasc sa fiu eu cea slaba, sa imi treaca mie noptile cugetand, sa ma intepe pe mine trecutul si sa ma bantuie amintirile unei povesti scrise de tine. Si ai facut totul in favoarea ta, fara sa te gandesti la mine catusi de putin.
                Te urasc pentru ca m-ai mintit si a reusit sa creezi iluzia perfecta, m-ai hipnotizat, m-ai facut sa nu tin cont de nimeni si nimic. Te urasc pentru ca nici macar nu ti-ai jucat pana la capat rolul si ai fugit la mijlocul povestii.  Ai fugit, actorule, ai fugit...
               Nici timp nu a trecut si am devenit spectatoare, caci tu iti alesesei alta eroina. E frumos asa ? E frumos sa jignesti un suflet curat? E frumos sa-mi saruti mie buzele usor iar apoi sa pleci sa-ti scrii alt scenariu ? Stiai bine ce vrei in continuare si chiar tu cu mana ta ai aruncat povestea noastra la gunoi. Insa pe mine m-ai lasat neterminata, caci in timp ce tu fugeai pe cealalta scena, eu abia incepusem sa stralucesc.
               Ai abandonat o stea tanara, pe care tu o culesesei din marea de stele, tu o ingrijisei,tu o iubisei asa cum stiusei, tu ii dadusei curaj. E prea tarziu acum, e prea traziu sa ne mai uitam in trecut. Si asa, nu are nimic nou sa ne spuna, doar aceiasi poveste veche, neterminata.

4 comentarii:

Judging people is a fruit of not loving people.