sâmbătă, 15 decembrie 2012

Ce sa fie cu horoscopul ?


         Despre horoscop sunt multe pareri impartite. Unii cred, altii nu cred. Eu fac parte din categorie celor care cred, insa nu cred tot ce mi se tranteste in fata. Exista o diferenta intre a crede ceva prosteste, a crede ceva bazandu-te pe lucruri ce le poti intelegi si a nu crede sub nici o forma. Eu sunt de parere ca astrologia este utila, ba chiar foarte utila daca ai capacitatea de a o intelege. Horoscopul este in stransa legatura si are la baza astrologia, care este o stiinta => ca se bazeaza pe ceva real. Am observat ca multi sunt de parere ca horoscopul iti prezice viitorul sau ghiceste. Pai nu e asa! Viitorul se naste in prezent iar prezentul si-l construieste fiecare. Asta este defapt problema , confuzia si lipsa de intelegere.


       Adevarul este ca trebuie sa fi pasionat si sa iti doresti sa citesti si sa te informezi, dar la fel de bine poti sa nu faci nimic, sa nu te intereseze horoscopul. Parerea mea este ca pentru a afirma cred/nu cred in horoscop trebuie sa si ai habar despre ce e vorba, ce proceduri sunt si asa mai departe.
Cum spuneam nici eu una nu bag mana in foc ca totul este adevarat. E posibil ca horoscopul zilnic cu " Astazi va va vizita o ruda./ Aveti grija la accidente./ Ascultati de sfaturile unei persoane mai in varsta." sa nu fie ceva spus cu exactitate.. Nu stiu ce sa spun, nu ma pot pronunta, dar pe astea nici eu nu le cred. Ziceam mai sus ca horoscopul nu ghiceste viitorul.


      Zodiile insa sunt alta treaba.Daca nu ar fi existat cu adevarat anumite caracteistici la anumite feluri de persoane si totul ar fi inventat, atunci nu ar mai avea rost si nu ar mai avea cum sa existe. Am mai auzit deasemenea multi oameni spunand "Eu nu ma regasesc aici, mint astia, inventeaza". Pai nu o sa te regasesti niciodata in totalitate in descrierea zodiei tale natale pentru ca ei nu te descriu pe tine ca persoana, ei realizeaza o descriere de ansamblu, in mare. Nu e nimic personalizat asa ca nu-si au rost comentariile de genul. Dar cum ziceam, oamenii au fel si fel de opinii. Aceasta este doar parerea mea, dar mi-o sustit cu tarie!

6 comentarii:

  1. Roxii, între-o vreme lucram la un săptămânal. Aveam şi o pagină care trebuia să fie un horoscop săptămânal. Am apelat la o specialistă. Câteva luni, a făcut horoscopul tanti specialista. Dar apoi nu ne-am mai înţeles la preţ. Aşa că a trebuit să fac eu însumi horoscopul. Desigur, caq şi atunci, sunt şi astăzi habarnist în tainele astrologiei, dar colegii îmi spuneau că acum horoscopul li se pare mai apropiat de adevăr...

    RăspundețiȘtergere
  2. Crez in horoscop(zodii) dar nu cred in prezicerile facute, indiferent de tipul prezicerilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu una cred in zodii, desi unii spun ca este un pacat - nu inteleg de ce, in fine - plus ca zodia ta nu te va defini complet pe tine ca persoana, deoarece conteaza si ascendentul, modul in care ai crescut, deprinderile etc. De exemplu eu sunt capricorn, iar per ansamblu ma regasesc, insa intotdeauna m-am regasit si in sagetator, acesta fiind ascendentul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datorita acestor mici particularitati suntem la fel si totodata diferiti.

      Ștergere

Judging people is a fruit of not loving people.